Beste drones onder de 200 voor beginners 2024

Voordelen: Een simpele druk op de knop vliegt de drone terug

Nadelen: Bereik van 120 meter

Kleine drone

4. Ryze Tello Boost 

Deze mini Ryze Tello Boost heeft een uitstekende camera en is perfect om te leren vliegen. Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken en heeft een aantal coole vluchtmodes. Zoals looprollen, salto’s en duiken terwijl je achteruit vliegt. Dit maakt het leuk om te vliegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de drone ergens tegenaan botst of verdwaalt in de lucht.

 1. Gemakkelijk te bedienen: De Ryze Tello Boost is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Met de intuïtieve Tello-app op je smartphone kun je de drone gemakkelijk besturen en verschillende vliegbewegingen uitvoeren, zoals stijgen, dalen, draaien en zijwaarts vliegen. Zelfs als je nog nooit eerder een drone hebt bestuurd, kun je binnen enkele minuten vertrouwd raken met de bediening van de Tello Boost.
 2. HD-camera: De Tello Boost is uitgerust met een ingebouwde camera waarmee je foto’s kunt maken met een resolutie van 5 megapixels en video’s kunt opnemen in 720p. Hoewel het misschien niet de hoogste resolutie op de markt is, biedt de camera toch scherpe en heldere beelden. Dit stelt je in staat om prachtige luchtopnamen te maken van de Nederlandse landschappen, steden en bezienswaardigheden.
 3. Vluchttijd en bereik: De Tello Boost heeft een vluchttijd van ongeveer 13 minuten, wat ruim voldoende is voor het verkennen van verschillende locaties in Nederland. Met een bereik van ongeveer 100 meter kun je de drone verder laten vliegen en de omgeving verkennen. Het compacte formaat maakt het ook gemakkelijk om de Tello Boost mee te nemen tijdens je avonturen en snel in de lucht te krijgen wanneer je een interessante plek tegenkomt.
 4. Veilig vliegen: Veiligheid is een prioriteit bij het vliegen met de Tello Boost. De drone is uitgerust met verschillende sensoren, waaronder optische flow en een barometer, om stabiel en veilig te kunnen vliegen. Bovendien beschikt de Tello Boost over functies zoals automatische landing bij laag batterijniveau en een failsafe-modus die ervoor zorgt dat de drone veilig terugkeert naar het startpunt als de verbinding met de controller verbroken wordt.

Voordelen: Erg klein kan overal door heen

Nadelen: 13 min vliegtijd

Grijsen drone

5. visuo battleshark

Als je van racen houdt, is deze drone een goede keuze. Het wordt geleverd met een HD-camera die beelden maakt met 30 frames per seconde om u een zo duidelijk mogelijk beeld van de actie te geven. Je kunt hem via Wi-Fi verbinden met je telefoon, waardoor hij gemakkelijker te bedienen is, zelfs als je er niet bij staat. Het heeft ook een live videofeed zodat je kunt zien wat er hierboven gebeurt. De visuo battleshark is klein en licht van gewicht en verlengt slechts 12 inch bij 12 inch bij 41 inch wanneer hij volledig is uitgeschoven. De levensduur van de batterij wordt geschat op ongeveer 10 minuten vliegtijd, en wordt geleverd met een reservebatterij voor een nog langere vliegtijd.

 1. Strijdmodus: Een opvallend kenmerk van de Visuo Battleshark Drone is de mogelijkheid om deel te nemen aan luchtgevechten met andere drones. Met de ingebouwde infraroodsensoren kun je gevechten simuleren en strijden om de overwinning. Dit voegt een spannend element toe aan je drone-ervaring en biedt een interactieve en competitieve manier om de lucht te verkennen.
 2. HD-camera en FPV: De Visuo Battleshark Drone is uitgerust met een HD-camera waarmee je adembenemende luchtfoto’s en video’s kunt maken. Je kunt je beelden in real-time bekijken en je drone besturen via de First Person View (FPV)-modus. Dit stelt je in staat om het perspectief van de drone te ervaren en een meeslepende vliegervaring te hebben terwijl je Nederland vanuit de lucht verkent.
 3. Stabiele vlucht en eenvoudige bediening: De Visuo Battleshark Drone beschikt over een 6-assige gyroscoop die zorgt voor een stabiele vlucht en gemakkelijke bediening. Zelfs als je een beginner bent, kun je met vertrouwen vliegen en verschillende vliegbewegingen uitvoeren. Met de intuïtieve afstandsbediening kun je de drone nauwkeurig besturen en genieten van soepele vluchten. Lees meer
 4. Vluchttijd en bereik: De Visuo Battleshark Drone biedt een redelijke vluchttijd van ongeveer 10-12 minuten, afhankelijk van de vliegomstandigheden. Het heeft ook een bereik van ongeveer 80-100 meter, waardoor je de vrijheid hebt om Nederland vanuit verschillende perspectieven te verkennen. Het is raadzaam om extra batterijen aan te schaffen om je vluchttijd te verlengen en je avonturen voort te zetten.
 5. Veilig vliegen: Veiligheid is een belangrijk aspect bij het vliegen met de Visuo Battleshark Drone. Het beschikt over een aantal veiligheidsfuncties, zoals een automatische start en landing, een return-to-home functie en beschermende propellerkappen. Deze functies helpen ongelukken te voorkomen en zorgen voor een veilige en plezierige vliegervaring.

Voordelen: Aerodynamisch ontwerp

Nadelen: Beeldresolutie zakt bij een slechte verbinding

Infraroodcamera drone

6. Tedroka K911

Met een infraroodcamera, nachtzicht en LED-lampjes die draaien in het donker. Zorgt deze drone ervoor dat je kunt zien waar hij heen gaat. Het heeft een ingebouwd obstakelvermijdingssysteem dat je waarschuwt wanneer je dicht bij een muur of een boom bent, zodat je niet crasht. Hij wordt geleverd met twee batterijen, zodat je tot 25 minuten achter elkaar kunt vliegen. Wat genoeg tijd is om de actie van bovenaf te filmen of door je achtertuin te vliegen op die warme zomerdagen. Het is ook uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals hoogtebehoud en automatische terugkeer naar huis-functie.

 1. Krachtige prestaties: Ondanks zijn kleine formaat beschikt de Tedroka K911 over krachtige motoren die zorgen voor stabiele vluchten en snelle respons. Met een maximale vliegsnelheid van [x] kilometer per uur en een hoogtebereik van [x] meter kun je moeiteloos de lucht in en genieten van dynamische vliegmanoeuvres. Of je nu wilt racen met andere drones of gewoon de omgeving wilt verkennen, de Tedroka K911 staat garant voor opwindende vliegprestaties.
 2. HD-camera en FPV: De Tedroka K911 is uitgerust met een ingebouwde HD-camera waarmee je scherpe foto’s en video’s kunt maken. Met de First Person View (FPV)-functie kun je in realtime de beelden van de drone bekijken op je smartphone, waardoor je een meeslepende vliegervaring hebt. Of je nu prachtige luchtfoto’s wilt maken of je vlucht wilt vastleggen, de camera en FPV-functie van de Tedroka K911 maken het mogelijk.
 3. Compact en draagbaar: Met zijn compacte formaat en opvouwbaar ontwerp is de Tedroka K911 gemakkelijk mee te nemen tijdens je avonturen. Het past gemakkelijk in een rugzak of tas, waardoor het een ideale drone is om mee te nemen op reis of naar buitenactiviteiten. Of je nu de stad wilt verkennen, het platteland wilt ontdekken of naar de kust wilt gaan, de Tedroka K911 staat klaar om je luchtfotografie wensen te vervullen. Lees meer
 4. Eenvoudige bediening: De Tedroka K911 is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren piloten. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je de drone nauwkeurig besturen en verschillende vliegbewegingen uitvoeren. Daarnaast ondersteunt de drone ook gebarenbesturing, waardoor je hem kunt laten reageren op je handbewegingen voor een intuïtieve vliegervaring.
 5. Veiligheid en duurzaamheid: Veiligheid is een belangrijk aspect bij het vliegen met de Tedroka K911. De drone is voorzien van een aantal veiligheidsfuncties, zoals automatische start en landing, hoogtebehoud en bescherming tegen botsingen. Bovendien is de drone gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen stoten en vallen, waardoor het geschikt is voor avontuurlijke vluchten.

Voordelen: De drone herkent je en zal je volgen

Nadelen: Oplaadtijd batterij is 90 minuten

Goede drone

7. Nuvance

Deze drone kan worden bestuurd via de ingebouwde smartphone-app of via de Bluetoothverbinding van je telefoon. Je kunt het zelfs in de gaten houden met behulp van de live videobeeld die bij de aankoop is geleverd, zodat je kunt zien wat er hierboven gebeurt zonder dat je er zelf bij hoeft te zijn. Het wordt geleverd met een 720p Hd-camera. Zodat u de actie in kristalheldere details kunt vastleggen. Ook vliegen over uw achtertuin en het opnemen van de sportevenementen van uw kinderen. De AS200 is klein genoeg om hem bijna overal mee naartoe te nemen, en de batterij gaat ongeveer 10 minuten vliegtijd mee. Wat lang genoeg is voor urenlang filmplezier. Ook wordt het geleverd met een reservebatterij.

 1. Intelligente vliegmodi: De Nuvance Drone is uitgerust met intelligente vliegmodi die je vluchtervaring naar een hoger niveau tillen. Met functies zoals Follow Me, Waypoint Planning en Gesture Control kun je de drone gemakkelijk besturen en automatische vliegpatronen instellen. Of je nu een professionele luchtfotograaf bent die op zoek is naar vloeiende luchtopnamen of gewoon wilt genieten van een handsfree vliegervaring, de Nuvance Drone heeft de juiste functies voor jou.
 2. 4K-camera: Met de ingebouwde 4K-camera van de Nuvance Drone kun je verbluffende foto’s en video’s maken vanuit de lucht. Leg prachtige landschappen, stadsgezichten en bijzondere momenten vast met een hoge resolutie en helderheid. Of je nu professionele opnamen maakt of gewoon je avonturen wilt vastleggen, de Nuvance Drone zorgt voor adembenemende beelden vanuit elke hoek.
 3. Lange batterijduur en bereik: De Nuvance Drone biedt een lange batterijduur, waardoor je langer kunt genieten van je vluchten. Met een vliegtijd van [x] minuten kun je meerdere locaties verkennen en opnames maken zonder constant te hoeven herladen. Daarnaast heeft de drone een indrukwekkend bereik van [x] meter, waardoor je de vrijheid hebt om verder te verkennen en nieuwe perspectieven te ontdekken. Lees meer
 4. Gemakkelijke bediening: De Nuvance Drone is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Met de meegeleverde afstandsbediening of de bijbehorende smartphone-app kun je de drone eenvoudig besturen en verschillende vliegbewegingen uitvoeren. De intuïtieve bediening maakt het mogelijk om snel vertrouwd te raken met de drone en moeiteloos te vliegen, zelfs als je een beginner bent.
 5. Veiligheidskenmerken: Veiligheid staat voorop bij de Nuvance Drone. De drone is uitgerust met verschillende veiligheidskenmerken, zoals hoogtebehoud, automatische landing bij laag batterijniveau en bescherming tegen obstakels. Deze functies zorgen ervoor dat je veilig kunt vliegen en helpen ongelukken te voorkomen.

Voordelen: Maar 150 g

Nadelen: Geen voorgeprogrammeerde trucs

Snelle drone

8. Brandie

Brandie is een unieke drone met een stijlvol ontwerp. Het is een professionele tool om foto’s en video’s te maken. Je kunt het gebruiken om de akkers in de gaten te houden, schiet me tegen als je van MITI hebt gehoord? Dit apparaat is perfect om zelf te leren vliegen met drones zonder er al te veel geld aan uit te geven. Ook wordt de drone geleverd met een HD-camera die op jouw drone kan worden gemonteerd.

 1. Hoogwaardige Camera: De Brandie Drone beschikt over een hoogwaardige camera die uitzonderlijke beeld- en videokwaliteit levert. Met [X] megapixels en de mogelijkheid om te fotograferen in [X] resolutie, kun je adembenemende luchtfoto’s vastleggen met ongelooflijk detail en helderheid. Of je nu landschappen, stadsgezichten of evenementen fotografeert, de camera van de Brandie Drone zorgt voor indrukwekkende resultaten.
 2. Intelligente Vliegmodi: Uitgerust met intelligente vliegmodi biedt de Brandie Drone veelzijdige en creatieve opname-opties. Functies zoals Follow Me, Point of Interest en Waypoint-navigatie stellen je in staat om dynamische beelden vast te leggen met gemak. Deze intelligente vliegmodi vereenvoudigen complexe opnamen en stellen je in staat om je te concentreren op je artistieke visie.
 3. Stabiliteit en Controle: De Brandie Drone is ontworpen om stabiele vluchten te bieden, zelfs onder uitdagende weersomstandigheden. Het geavanceerde vluchtbesturingssysteem en GPS-ondersteunde zweefstand zorgen voor nauwkeurige positionering en soepele bewegingen. Deze stabiliteit stelt je in staat om scherpe en onscherpte-vrije beelden vast te leggen, zelfs tijdens snelle vluchten of in winderige omgevingen. Lees meer
 4. Uitgebreide Vluchttijd en Bereik: De Brandie Drone beschikt over een krachtige batterij die een uitgebreide vluchttijd biedt, zodat je meer opnames kunt maken in één sessie. Met een vluchttijd van [X] minuten en een bereik van [X] meter heb je de vrijheid om uitgestrekte gebieden te verkennen en aanzienlijke afstanden te overbruggen. Dit uitgebreide bereik stelt je in staat om nieuwe perspectieven te ontdekken en prachtige opnames vanaf een afstand te maken.
 5. Gebruiksvriendelijkheid: Ondanks zijn geavanceerde mogelijkheden is de Brandie Drone ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn. Met intuïtieve bedieningselementen en een gebruiksvriendelijke interface kunnen zowel beginners als ervaren piloten snel vertrouwd raken met de bediening ervan. Het gebruiksvriendelijke ontwerp van de drone zorgt voor een soepele vliegervaring en stelt je in staat om ongelooflijke luchtfoto’s vast te leggen.
 6. Draagbaarheid en Duurzaamheid: De Brandie Drone is draagbaar en duurzaam gebouwd, waardoor het geschikt is voor outdoor avonturen. Het compacte ontwerp maakt gemakkelijk transport mogelijk, en de stevige constructie van de drone zorgt ervoor dat deze bestand is tegen incidentele stoten en vallen. Deze duurzaamheid zorgt ervoor dat de drone je kan vergezellen tijdens al je fotografische excursies.

Voordelen: Teken een vliegpad op het scherm en de drone volgt het gespecificeerde pad

Nadelen: Geen ingebouwde gimbal

Check prijs op bol.com
5G drone

9. Pro-Care Flagship

Dit is een kleine, draagbare drone die geweldig is voor beginners. Het wordt geleverd met een controller waarmee je het model bijna overal kunt laten vliegen. De propellers zijn afneembaar en met schuimrubber verwijderbaar, zodat je hem veilig kunt meenemen van het voertuig waar je hem hebt achtergelaten. De Pro-Care Flagship 3D beschikt ook over een HD-camera die waterdicht is. Dit alles maakt deze drone tot een ongelooflijk betaalbare optie voor het maken van een reeks luchtfoto’s.

De Pro-Care Flagship drone is een geavanceerd en baanbrekend vliegtuig dat is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de moderne tijd, met name op het gebied van zorg en hulpverlening. Deze drone combineert geavanceerde technologieën met innovatieve functies om een breed scala aan taken en diensten uit te voeren, waardoor het een waardevol instrument is in noodsituaties en gezondheidszorgtoepassingen.

Een opvallend kenmerk van de Pro-Care Flagship drone is de mogelijkheid om snel en efficiënt medische voorraden te vervoeren, zelfs naar afgelegen of moeilijk bereikbare gebieden. De drone is uitgerust met een ruim compartiment dat geschikt is voor het dragen van essentiële medische benodigdheden zoals medicijnen, bloedtransfusies, vaccins en medische hulpmiddelen. Hierdoor kan de drone snel levensreddende middelen afleveren op locaties waar traditionele vervoersmethoden zoals ambulances moeite hebben om toegang te krijgen. Lees meer

Voordelen: 5G-wifi 

Nadelen: Geen No-fly zone

Check prijs op bol.com
Opvouwbare drone

10. G21 

De G21 drone kun je gemakkelijk verbinden met je telefoon. Zo weet je zeker dat je de perfecte en de juiste beelden hebt. Je heb 300m bereik en een 4k camera. Met de camera kan je maar liefs 50 keer in zomen. De drone weegt slechts 202 gram, je hebt dus geen certificaten of drone vliegbewijs nodig om hem te mogen besturen, hierdoor is hij toegankelijk voor iedereen. Je kan er 25 minuten mee vliegen dat is erg lang vergeleken met de andere.

 1. 4K Dual Camera: Een 4K dual-camera verwijst naar een drone die is uitgerust met twee camera’s die in staat zijn om video’s en foto’s op te nemen met een resolutie van 4K, wat een hoge beeldkwaliteit oplevert. Deze functie kan handig zijn voor professionele luchtfotografie en videografie, aangezien het gedetailleerde en scherpe beelden mogelijk maakt.
 2. GPS: GPS-functionaliteit is een essentiële functie in drones. Het stelt de drone in staat om zijn positie te bepalen met behulp van satellietnavigatie, waardoor nauwkeurige vliegprestaties en functies zoals automatisch terugkeren naar het startpunt mogelijk zijn. GPS kan ook helpen bij het stabiliseren van de drone tijdens vluchten en het handhaven van een specifieke positie of volgmodus.
 3. Brushless Motor: Een brushless-motor is een type elektromotor dat efficiënter en duurzamer is dan een borstelmotor. Brushless-motoren hebben geen fysiek contact tussen de rotor en de stator, waardoor er minder slijtage en wrijving optreedt. Dit resulteert in een betere prestatie, een hoger rendement en een langere levensduur van de motor. Brushless-motoren zijn vaak te vinden in krachtige drones die in staat zijn om stabiele en soepele vluchten te leveren.
 4. Opbergtas: Een opbergtas is een handig accessoire dat wordt geleverd bij veel drones. Het biedt een veilige en draagbare manier om de drone en bijbehorende accessoires op te bergen en te vervoeren. Een goede opbergtas beschermt de drone tegen stoten, stof en weersinvloeden tijdens transport.

Voordelen: Opvouwbaar

Nadelen: Geen

Check prijs op bol.com

Waar moet je opletten als je een drone koopt?

Als je besluit een drone te gaan kopen, moet je van tevoren goed marktonderzoek doen. Drones zijn ook alles behalve gratis, dus je wilt er zeker van zijn dat je de juiste drone met jouw doeleinden. Waar moet je dan allemaal op letten bij de aanschaf van een drone of hexacopter?

Waar wil je de drone voor gebruiken?

Stel allereerst vast wat je doeleinden zijn. Wil je het apparaat hoofdzakelijk gebruiken voor fotografie en film, zorg dan dat je een drone aanschaft met een goede kwaliteit camera. Wil je een drone lange afstanden laten vliegen, kies dan bijvoorbeeld een model met een grote maximale afstand.

Kortom, bepaal wat jij belangrijk vindt in het gebruik van een drone en stel daar je zoektocht op in. Er zijn erg veel verschillende modellen, merken en uitvoeringen. Het komt dus echt neer op persoonlijke voorkeur. In de regel kosten drones tussen de 200 en 1.000 euro. Hoe beter de eigenschappen van het apparaat, hoe duurder de drone.

De levensduur van de accu

De accu van een drone is een van de belangrijkste onderdelen. Hoe beter de accu, hoe langer je drone in de lucht kan blijven. Vind je het belangrijk dat je drone lang achter elkaar kan vliegen, dan zal je op zoek moeten naar een model met een goede kwaliteit accu. Kijk direct ook hoe lang het duurt voor de accu weer opgeladen is.

De besturing van de drone

Niet alle drones hebben echter een aparte afstandsbediening. Sommige modellen kunnen bestuurd worden via een app op je smartphone of tablet. Mocht je niet in het bezit zijn van dit soort mobiele apparatuur, dan moet je goed opletten dat je niet per ongeluk een appgestuurde drone aanschaft.

Luxere modellen hebben een afstandsbediening die in directe verbinding staat tot de camera op de drone. De afstandsbediening is in dit geval vaak uitgerust met een scherm. Soms werken de afstandsbedieningen in combinatie met je smartphone of tablet, bijvoorbeeld door de camerabeelden direct op je mobiele apparatuur te zetten.

Heb ik een vliegbewijs nodig om met een drone te vliegen?

U mag alleen met een drone vliegen, zwaarder dan 250 gram, als u een vliegbewijs heeft. Voor sommige vluchten heeft u een aanvullend vaardigheidsbewijs nodig. De vliegbewijzen zijn geldig in alle landen van de Europese Unie. Maar alles wat in de top 10 staat is onder de 250 is dus hoef je geen vliegbewijs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *